COMPETIȚIA

„Utilizate judicios, antibioticele înseamnă viață”

Program dezvoltat de Antibiotice SA, ce promovează conceptul de consum responsabil de antibiotice prin antrenarea în dezbatere a învățamantul preuniversitar. Obiectivul Programului este educarea și informarea elevilor din clasele V-XII, din scolile si colegiile din țară, creșterea nivelului de informare și implicare al elevilor și profesorilor, pentru menținerea unui stil de viață sănătos.

Coloana vertebrală a programului este competiția națională Utilizate judicios, antibioticele înseamnă viață, care se va derula în învățământul preuniversitar.

În cadrul competiției sunt organizate sesiuni interactive cu elevii, coordonate de catedra de biologie, în care sunt prezentate teme din conceptul „Utilizate judicios antibioticele înseamnă viață”. Sesiunile au loc în scoala, participă elevi, profesori de biologie și un specialist (medic/farmacist).

Catedra de biologie înscrie clasele în program prin completarea formularului disponibil la secțiunea Înscrie-ți școala.

Întâlnirea se desfășoară după următorul scenariu:

  • Prezentare susținută de elevi în fața colegilor, în prezența profesorului coordonator – circa 20 minute;
  • Prezentare realizată de către un specialist (medic, farmacist etc.), urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri – circa 30 minute.

După fiecare prezentare, profesorul din catedra de biologie care coordonează proiectul încarcă prezentarea elevilor în format pdf pe site, la secțiunea Încarcă Proiect, împreună cu fotografii din timpul prezentării.

Toate clasele în care sunt susținute prezentari intră în competiția Antibioticele Mileniului 3 – 2019/2020, în cadrul căreia se vor oferi premii.

Criteriile de jurizare țin de calitatea conținutului, de originalitate și creativitate.

antibiotice înseamna viață

Comitet Științific 

 

Platforma sustinuta de